woensdag 23 september 2009

Internet video's met Mexicaanse griep?

Mexicaanse griep ofwel H5N1 is hét influenzavirus dat miljoenen mensen in de ban houdt. Eén van zijn grootste kenmerken is dat het zich razendsnel verspreidt van mens tot mens over alle grenzen heen.

Ook op het wereldwijde internet zijn er virale video's die zich enorm snel verspreiden, maar dan wel zonder risico's voor de gezondheid ;) Kenmerken zijn vaak dat ze schockerend, pornografisch of komisch zijn. Internet marketeers hebben snel gemerkt dat ook zij talrijke mensen kunnen bereiken op een zeer doeltreffende manier. Het belangrijkste is dat je boven al de rest uitsteekt, je de video via de juiste kanalen verspreidt (=seeden) en dat je de commerciële boodschap niet te fel belicht.

Een van de meest succesvolle viral video campagnes wereldwijd is de Evian roller babies video met in totaal 22miljoen views. De exceptionele content van de Evian video heeft ervoor gezorgd dat ondanks de commerciële boodschap die erachter zat, de video toch gedeeld werd door bezoekers. Iets wat niet altijd gemakkelijk gereproduceerd kan worden door anderen merken. 
dank aan Human Media en DutchCowboys


Evian Babies International Version


Evian Babies interview

Geen opmerkingen:

Een reactie posten